Artiștii confirmați până acum la Mera World Music Festival

de |

Artiștii confirmați până acum la Mera World Music Festival

Cel mai inedit festival de muzică world din Transilvania, Mera World Music Festival se  desfășoară în perioada 2 – 5 august, în satul Mera, comuna Baciu, județul Cluj. Cele patru zile de festival al sunetelor lumii aduc aproape de publicul clujean un mix interesant de trupe din: Mexic, Ungaria, Anglia, Călata și Maramureș. Biletele online sunt disponibile spre vânzare pe site-ul Ghid Local.

Formațiile și muzicienii care au confirmat prezența la Mera până acum:

Guajiro Calentano din Mexic, care s-a bucurat de mare succes la ediția trecută a festivalului
Happy Beigel Klezmer din Anglia
Nightlosers – longeviva formație clujeană de etno-blues
Nadara Transylvanian Gypsy Band
, din Ceuaș, Mureș
Grupul Iza din Maramureș
Ferenczi György și Rackajam din Ungaria
Spectacolul de gală „Fölszállott a páva”/„Păunul și-a luat zborul”
.

Zilnic, concertele vor fi urmate de seri tradiționale de dans și de jam session-uri cu artiștii invitați la festival care vor cânta alături de muzicieni din Călata, Palatca și din Ceuaș, Mureș, iar gazdă va fi formația Erdőfű din Ungaria. Selecții din muzica celor care vor urca pe scenă la Mera o găsiți aici, pe canalul oficial de Youtube al festivalului.

Concertele de seară vor avea loc într-o șură aflată în gospodăria Szarka, așa cum este cunoscută pe plan local. Atât în cadrul gospodăriei, cât și în afara acesteia, cei care vor veni la Mera vor putea să se bucure de o mulțime de alte activități în afară de concertele din șură.

Astfel, într-o livadă aflată în apropiere va fi instalată o zonă de relaxare cu hamace, copiii vor avea parte de activități concepute special pentru ei – inclusiv două concerte adresate lor, vor exista și proiecții de film în aer liber, iar la Muzeul Bivolilor din sat va avea loc un târg gastronomic al producătorilor din Țara Călatei, unde doritorii vor putea să savureze delicatese diverse. Mai mult, biserica reformată din sat va fi gazda unor concerte, pentru prima dată cu ocazia ediției din acest an.

De asemenea, cei interesați de viața de zi cu zi a Țării Călatei și de activități specifice precum creșterea bivolilor vor putea vizita expoziții și lua parte la prezentări tematice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *