Trupa Nightlosers la Mera World Music Festival. O legătură specială

de |

Trupa Nightlosers la Mera World Music Festival. O legătură specială

Luna aceasta s-au făcut douăzeci de ani de când celebra formație de etno-blues ardelenes Nightlosers scotea primul lor album pe CD, „Plum Brandy Blues”, în data de 18 mai 1998. Ce este inedit cu acest album, dincolo de faptul că este primul lor album scos pe CD (cel dinainte fusese scos pe casetă, „Sitting on the top of the world”), este coperta albumului, reprezentată de trei morari din satul Mera.

“Pe coperta albumului nostru din 1997 Plum Brandy Blues se află o fotografie cu trei morari bătrâni și „veseli” chiar din Mera care veneau de la crâșmă la 10 dimineața. Noi treceam cu mașina pe-acolo și ne-am gândit că ar ieși o copertă bună cu cei trei așa ca le-am dat instrumentele și am facut poza care a ajuns pe CD.

După lansare ne-a sunat un om din Iași ca să ne cheme la un concert de club acolo. A zis: „Vreau neapărat să vă aduc, dar să știți că clubul meu e foarte mic. În schimb am văzut pe coperta CD-ului că sunteți numai trei și cred că o să încăpeți totuși pe scenă”

De la lansarea albumului și până azi, albumul a fost promovat în cluburi și la festivaluri din Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cuba, Germania, India, Italia, Moldova, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Rusia, Slovenia, Serbia, SUA, Ungaria. Anul acesta, Nightlosers re-editează „Plum Brandy Blues” într-o ediție limitată, sub formă de dublu CD: albumul original + bonus, concertul live După 20 de ani.

La Mera World Music Festival, trupa Nightlosers va susține un concert de blues ardelenesc la care fanii Nightlosers și toți cei prezenți la festival vor putea simți atmosfera „Plum Brandy Blues”. BILETE AICI


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *