Concert Nigel Kennedy București 2018   Vreau bilet   

8 august 2018 20:00 - 8 octombrie 2018 19:00
8 august 2018 20:00 - 8 octombrie 2018 19:00

Concert Nigel Kennedy București 2018

Bach Meets Kennedy Meets Gershwin este noul proiect muzical excepțional cu care Nigel Kennedy vrea să-și impresioneze din nou publicul fidel din România. În data de 8 octombrie, celebrul violonist aduce la Sala Palatului din București un eveniment special, Bach & Gershwin.

Această combinație între două epoci muzicale complet diferite este forma prin care Nigel Kennedy alege să-și manifeste ingeniozitatea artistică. Muzica clasică a începutului de secol XVIII și sonoritățile de jazz simfonic de la începutul secolului XX vor fi readuse în prezentul nostru, Kennedy oferind un concert încărcat de emoție și de surprize muzicale plăcute sufletului.

“M-am dedicat interpretării sonatelor de Bach pentru vioară de când eram adolescent. Această muzică are un accent meditațional și este, de asemenea, foarte potrivită pentru exercițiile de menținere a mâinilor, degetelor, în special. Întotdeauna am urât yoga, încă de pe vremea când studiam cu Menuhin. Din fericire, Bach pare să facă mult mai mult pentru mine decât beneficiile imaginare ale muzicienilor, care practică yoga în exces. Voi alege între sonata Nr. 1 în G-Minor sau mai fericitele forme de dans ale E-Majorului, Partita Nr. 3, în funcție de ce vibrație primesc din partea auditoriului. Spectacolul va veni direct din inima mea către voi.

Pe Gershwin l-am urât mereu, până de curând, când m-am apucat de interpretat serios. Cumpărând discul Ella & Satchmo nu mi-am redresat părerea. Dimpotrivă. Cu toate acestea, am auzit de nenumărate ori aceste cântece și am devenit melancolic. Brusc. Pot spune că le-am iubit în timpul uceniciei mele cu Stephane Grappelli. Cântecele Gershwin au patos, farmec, aromă, astfel încât va fi o bucurie să le cânt pentru voi”, a declarat Kennedy pentru publicul roman.