Festivalul Namaste India Cluj   Vreau bilet   

4 iulie 2018 19:00 - 16 mai 2018 0:00
4 iulie 2018 19:00 - 16 mai 2018 0:00

Festivalul Namaste India Cluj

Cea de-a zecea ediție a festivalului culturii indiene „Namaste India” de la Cluj va fi un spectacol excepțional de muzică și dans clasice, prezentate de două generații de artiști consacrați.

Sala Auditoriul Maximum Cluj-Napoca va fi gazda unei îmbinări excelente între două instrumente de suflat, clarinetul și flautul de bambus, în interpretarea duetului tată-fiu, Gopal și Bhaskar Das. În partea a doua a serii, Kuchipudi, unul din cele opt stiluri de dans clasic indian, va fi prezentat pentru prima dată în România de maestra Vyjayanthi Kashi, împreună cu patru studenți ai școlii de dans Shambhavi, printre care și fiica ei, Prateeksha Kashi.

Dansul Kuchipudi provine din regiunea Andhra Pradesh și este interpretat pe muzica clasică carnatica, specifică sudului Indiei. avându-și originea în dansurile sacre de templu și bazându-se pe tratatul antic de dramaturgie, Natya Shastra. Acest stil captivant se remarcă prin frumusețea costumelor, grația și energia mișcărilor, precum și prin demonstrații de acrobație și de măiestrie tehnică, cum ar fi interpretarea unor bătăi ritmice cu picioarele așezate pe un platou metalic.

Evenimentul va avea loc în șase orașe mari din România: Oradea, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, București și Pitești.