Festivalul Silvoitei Cluj   Vreau bilet   

22 septembrie 2018 10:00 Satul Babutiu, Cluj
22 septembrie 2018 10:00 Satul Babutiu, Cluj

Festivalul Silvoitei Cluj

Festivalul Silvoiței este un eveniment special de promovare a tradițiilor gastronomice și a culturii locale. Comunitatea de producători și artiști din zona Vultureni vă așteaptă în 22 septembrie pe platoul de lângă ferma de legume organice Colina Farms să petreceți o zi în mijlocul naturii.

Aflat la prima ediție, Festivalul Silvoiței aduce la un loc producători locali de legume organice, fructe, dulcețuri și zacuscă, siropuri, gulaș, caș, mezeluri tradiționale și silvoiță, vin de coacăze, miere.

Pe lângă „expoziția gustoasă” de produse locale, organizatorii evenimentului pregătesc activități pentru copii și adulți, mâncare bună, un concurs de făcut silvoiță, muzică în surdină și un cadru tomnatic deosebit. Va fi, cu siguranță, un eveniment impregnat cu naturalețea locului în care se desfășoară.

Să cunoaștem povestea magiunului de prune…

„Magiunul de prune se face de sute de ani, numai din prune, fără zahăr la foc domol, cu multă poveste și cu gândul la prăjiturile pe care le va îndulci de la Crăciun până la Paște. Ca să fie bună, silvoița trebuie să fiarbă multe ore, de aceea, oameni muncitori vor porni focul de cu noapte ca bunătatea să fie gata până la ora 17, cînd juriul va decide din care ceaun a ieșit cel mai gustos magiun. La foc domol se va face și gulaș, în ceaune de fontă, și, cu burta plină, participanții sunt invitați într-o drumeție pe dealul din apropiere.

În timp ce silvoița fierbe, în spațiul destinat festivalului, artista Cristina Pop va susține ateliere de ceramică, copiii și adulții vor putea să călărească, să hrănească măgăruși, să participe la activitățile pregătite de partenerii noștri, să facă drumeții, vor putea să mânânce, să participe la tombolă și să asculte poveștile oamenilor din zonă.

La 20 de minute cu mașina din cartierul Iris, în comuna Vultureni, Festivalul Silvoiței vrea să le dezvăluie celor de la oraș partea frumoasă din viața de la țară, moștenirile pe care trebuie să le predăm copiilor noștri: oamenii harnici, rodul bogat, pământul curat pe care-l avem.”

Program Festivalul Silvoitei Cluj » AICI.

Bilete disponibile la acest eveniment

Momentan nu sunt bilete disponibile la acest eveniment.